483 entry daha
  • chp seçmeninin ne kadar cahil, sığ, ergen hissiyatlı insanlardan oluştuğunu görmemizi sağlamıştır.

    neden mi?

    şuraya gelip de eğer gerçekleşirse oy vermem, kılıçdaroğlu bizi satmış olur vıdı vıdısı yapan adamlar yüzünden.

    bu kitle öyle aptal bir kitle ki, bunların duygularını sömürerek paraya tahvil eden 3-5 medyamsı yayın organından başka bir yerden bilgi almazlar. bunlara mesela sözcü gazetesi 240 binliralık masa yapıldı der, inanırlar. sonra tekzip edilse, aksi ayan beyan ortaya çıkarılsa da bu arkadaşlar için o masa artık 240binliradır. altın klozet meselesi de öyle, kemal'e reis kapağı takar, gel gezdireyim bir tane bul diye hodri meydan çeker, ama artık bu kitle için altın klozet vardır. bunu değiştiremezsin. adamlar iftiraya, karalamaya, hakarete hiç süzgeçten geçirmeden iman ediyorlar. bunun gibi daha onlarca örnek var.

    ama işte muhalefetin asıl derdi asgari ücret, yaşam standardı, vesaire değil. muhalefetin bu gün tek bir derdi vardır, erdoğan ve din düşmanlığı. ak parti içinde menfaat için bulunan, rant yiyen, torpil sokan, ihale kaldıran yüzlerce adam var mı? var. bunu kimse inkar etmiyor. ve biz zaten bu adamlardan tiksinerek nefret ediyor ve her fırsatta bu konuda muhalefetimizi dile getiriyoruz. ama rant yiyenlere resmen bayrak kaldırmış bir davutoğlu ve hayatında devletin bir kuruş parasını zimmetine geçirdiği, rant yediği ispatlanamamış tertemiz bir erdoğan'dan bu kadar nefret edilip de, bu ülke insanının iliğini kemiğini sömürmüş, haksız kazançla, emek hırsızlığıyla ve bu emek hırsızlığını sistematikleştirerek şiştikçe şişmiş koç ve doğan gibi ailelerle hiçbir problemin yoksa sen artniyetli bir ergenden başka bir şey değilsin. sen erdoğan gibi tabandan, halktan, işçi sınıfından gelen bir adamın bizi yönetmesini hazmedemiyorsun. kaygıların tamamen aristokratik, elitist, faşist. allah da senin gibilere fırsat vermiyor çok şükür 14 senedir.

    yoksa bir insanın erdoğan'la ne gibi büyük bir problemi olabilir ben anlamıyorum. evet ekonomi politikası yanlıştı, inşaat sektörüne gereğinden çok fazla abanıldı, evet asgari ücret düşüktür, evet zenginler işçi sınıfının sırtından kazanmaya devam etmektedir, evet rant vardır, evet ihale vardır.

    lakin erdoğan'ın alternatifi olarak gösterilen adamlara bakalım:

    100 küsür akrabasını genel müdür olduğu kısacık sürede kurumun her pozisyonuna torpille sokan, ssk'yı zarar ettiren (ki bu halk ssk'dan daha fazla yararlandığı için olsaydı iyi bir durum olabilirdi fakat bu batırmanın sebebi tamamen yönetmeyi becerememekten kaynaklı, düpedüz beceriksizlik yani), sabah söylediğinin tam tersini akşam söyleyecek kadar omurga ihtiyacı olan, en vicdani meselede suriye savaşında türkiyenin hamleleri yanlış olsa bile savaştan kaçıp gelmiş yardıma muhtaç insanları esed'in ve oradaki bilmem kaç tane milis kuvvetin (daeş ve onun muadili ypg dahil olmak üzere) insafına bırakma niyetini açık açık belli eden, başörtüsü sorununu kızların başörtü takmasını bıraktırarak çözeceğini söyleyen adam mı?

    14 senedir yönettiği partisinde tek adam akıllı icraati içi çakal sürüsü dolu gençlik teşkilatlarını sokaktan uzak tutması ve kritik noktalarda iktidara bir kaç kez destek olması olan, buna rağmen 14 yıldır bir tek seçimi kazanamamış, iktidarda bulunduğu tek dönemde de ilkelerine ve duruşuna ters ne kadar eylem varsa karşı durmadığı gibi yanında yer almış (uygur soykırımı yapan çin başkanına madalya, idamın kaldırılması), buna rağmen koltuğuna hırsla bağlanıp kalmış ve devlet geleneğinden bir nebze nasibini almadığı için ülkeyi kaosa sürüklemek uğruna koalisyon yapabileceği her iki gruba da bir ergen gibi atar yapan adam mı?

    yoksa emir aldığı söz verdiği halde silah bırakmamış adamlar dağda halen sivil katleden, tehdit ve şantajla partisine oy toplatan, partisi içindeki barış için gerçekten fedakarlık yapmış ve bedel ödemiş güvercinlerin sesini kısan, bir emirle 60 küsür hiçbir suçu olmayan masum insanı öldürten, 16 yaşındaki tek suçu yoksul insanlara kurban eti dağıtmak olan bir çocuğu binanın üçüncü katından attıktan sonra, işkence edip molotoflarla vücudunu yaktıran, sabah açıkladığını dağdaki terör odakları beğenmeyince akşam değiştiren barış güvercini mi?

    aman erdoğan'dan nefret edin lütfen. çünkü 11'den sonra içki satışını yasakladı, kızlı erkekli aynı evde kalmayın dedi (yasaklamadı, sadece fikrini beyan etti) diye. alternatiflerine göre gerçekten en nefret edilmesi gereken kişi erdoğan. çünkü şu alternatiflerin her birisi ayrı ayrı o kadar mükemmel ülke yönetirdi ki, çarıklarımızı yediğimiz tek parti chp iktidarını milenyumdan 15 sene sonra tekrar görme imkanına erişirdik. bak komşun yunanistan'da erdoğan gelsin bizi kurtarsın diyor halk. azıcık nefretine kaybettiğin beynine oksijen gitsin de neyi neye tercih ettiğini idrak et.
220 entry daha
hesabın var mı? giriş yap